באתר שלנו תוכלו לקבל את כל המידע הרלוונטי על לימודי חשבונאות: מסלולי לימוד, תנאי קבלה, מה תוכלו לעשות אחר כך עם התעודה ועוד. ניתן להשתלב במסלול ייעודי של חשבונאות הכולל גם בסופו של דבר התמחות או לחלופין לשלב את התואר הזה עם לימודי משפטים או לימודי מנהל עסקים. השילוב בין משפטים לראיית חשבון מאפשר לנו בסיום הלימודים להשתלב במגוון של משרות במשרדי עורכי דין, משרדי ראיית חשבון, לשכות משפטיות, חברות מסחריות, בנקאים, חברות גדולות ועוד, אך גם מסלולים אחרים יפתחו בפנינו לא מעט דלתות בין אם אנו מעוניינים בדרך עצמאית או באופציה של שכירים בחברה.
קיימים בפועל שני תפקידים של רואה חשבון. האחד הוא בצד הישות והוא זה שמכין את הדוחות הכספיים לעומת רואה חשבון שמבקר את הדוחות הכספיים אלו שמוכנים על ידי רואה חשבון בחברה. כלומר יש את זה שמכין את הדוחות ויש את זה שמבקר אותם. העבודה משתנה בהתאם לסוג התפקיד שתבצעו בפועל ומול הלקוחות מולם תפעלו.
איפה לומדים?
כמעט בכל הפקולטות (מכללות ואוניברסיטאות) בהם מועברים לימודי משפטים או מנהל עסקים, ניתן ללמוד גם לימודי חשבונאות בין אם זה במסלול האקדמי של מכללה למנהל, מכללת רמת גן, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב ועוד. תנאי הקבלה משתנים משנה לשנה ומשתנים גם בהתאם למוסד הלימוד אותו תבחרו. יש הבדל בין לימודי חשבונאות במסלול עצמאי לבין לימודי חשבונאות במסלול המשולב עם לימודי משפטים או מנהל עסקים. בכל מקרה, בסיום התואר או לחלופין תוך כדי הלימודים, בכדי שתוכלו להמשיך בקריירה מקצועית יהיה עליכם לעבור מבחנים ארציים ולהשתלב בחברה בתור מתמחים לתקופה מוגדרת מראש בה כמובן תרוויחו שכר התחלתי.
מהם היתרונות של לימודי חשבונאות?
אין כמעט תפקיד עסקי ניהולי ברמה הבכירה שלא רלוונטי לרואה חשבון. מנכלים, מנהלי השקעות, סמנכלי כספים, סמנכלי אסטרטגיה ופיתוח כספים, שוק ההון, מיזוגים ורכישות לרואה חשבון יש עדיפות עליונה.