אם גם אתם סטודנטים לעתיד ואתם נמצאים בתהליך בירור ובדיקה לגבי לימודי חשבונאות, ודאי אתם שואלים את עצמכם האם יש תקופת סטאז' כמו לעורכי דין בחשבונאות. התשובה לשאלה זו היא חיובית ולכן חשוב לדעת קצת מידע מקיף לגבי הנושא ולהבין מהן דרישות מועצת רואי חשבון לאישור ההתמחות?
בכדי שסטודנט שסיים את הלימודים ייחשב לרואה חשבון ויקבל את הרישיון לעסוק בצורה פרקטית בתחום, עליו להתמחות בראיית חשבון במשך שנתיים שלמות בחברה כלשהיא שתעסיק את הסטודנט במשך תקופה זו. במהלך הסטז’ ילמד העובד שעתיד לקבל את הרישיון בפועל את כל מה שהוא צריך על עבודה בביקורת.
מהם התנאים להתמחות עצמה?
ראשית כל ההתמחות מתחילה רק אחרי שהמאמן שהוא בעצם זה שמכשיר את העובד בפועל (מאושר על ידי המועצה לרואי חשבון) חותם על כתב התחייבות של מועצת רואי חשבון ומקבל על כך אישור ממזכיר המועצה. שנית, כל סטאז’ר מחויב לשלם אגרת התמחות למועצה ולהציג אישור שאכן הוא עבר את כל בחינות המועצה הכוללת מבחן ביניים שלב א’, בחינה ביסודות ביקורת ומבחן ביניים שלב ב’. בכדי שהסטז’ר אכן יוכל להשלים את ההתמחות, יהיה עליו לעבוד 35 שעות שבועיות.
לסיכום, לפני שמשתלבים בלימודי ראיית חשבון, כדאי וחשוב להבין מהם הכללים בתקופת ההתמחות, לקרוא קצת על מסלול הלימודים עצמו, על המבחנים ועל החוקים לקבל הסמכה רשמית.