כל בעל עסק עצמאי ולא משנה אם הוא עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע"מ צריך להגיש פעם בשנה דו"ח שנתי למס הכנסה. ישנן מספר דרכים בהם רשויות המס של המדינה, מבררות מה הייתה ההכנסה שלנו והאם אנחנו משלמים מס כנדרש, והדו"ח השנתי הוא אחת מהדרכים העיקריות של רשויות המס לברר זאת.
אם אתם חברה בע"מ אז חובה עליכם להיעזר בשרותיו של רואה חשבון בכדי להגיש דו"ח שנתי או מאזן, אבל אם אתם עוסק פטור או מורשה ויש לכם מספיק זמן וסבלנות, תוכלו לעשות זאת גם בעצמכם.
מה מכיל הדו״ח השנתי למס הכנסה?
הדו"ח השנתי צריך להכיל פירוט מדויק על כל אגורה שהרווחתם לאורך שנת המס עליה אתם מדווחים, כלומר מהראשון בינואר ועד ה 31 בדצמבר של אותה השנה, וכמובן שגם על כל אגורה שהוצאתם לטובת העסק באותה שנת מס.
עד מתי צריך להגיש את הדו"ח?
יש לכם קרוב לארבעה חודשים מסוף שנת המס על מנת למלא ולהגיש את הדו"ח, את הדו"ח צריך בדרך כלל להגיש עד סוף חודש אפריל של שנת המס החדשה. איחור בהגשת הדו"ח עלול להביא לקנסות ואף עיקולים לא רצויים, לכן, אם יש צורך בפרק זמן נוסף להגשת הדו"ח, ניתן להגיש בקשה מנומקת הכוללת סיבה ראויה שבגללה אתם זקוקים להארכת זמן.
אם תדעו מה צריך להיות בדו"ח ומהם המסמכים שצריך לשמור לאורך השנה, תוכלו להשלים את משימת מילוי הדו"ח השנתי ביתר קלות. גם איש מקצוע מיומן יכול לעזור לכם להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה, אבל אם לא בחרתם כזה, כדאי להמשיך ולקרוא מה צריך לכלול הדו"ח השנתי.
הסעיפים המרכזיים בדו"ח:
פרטים כלליים – בסעיף זה אתם נדרשים למלא את הפרטים האישיים שלכם וגם של בן או בת הזוג שלכם במקרה ויש. הפרטים האישיים כוללים שמות פרטיים ושמות משפחה אם לבן או בת הזוג הרשמיים שם משפחה אחר, מספר ת.ז, מספרי טלפון, כתובת הדוא"ל, כתובת המגורים הפיזית ועוד.
פרטים על העסק והעוסק עצמו – בסעיף זה תדרשו להשלים ולפרט את מעמדכם האזרחי (שלך ושל בן או בת הזוג) כל ההכנסות של שניכם וכמובן שגם מקורות הכנסה נוספים אם קיימים. מלבד זאת יש להשלים פרטים על העסק עצמו כמו: סוג העסק וכתובת פיזית שלו.
בנוסף תצטרכו להשלים גם מידע חיוני נוסף להשלמת התמונה כמו: פירוט מביטוח הלאומי, הכנסה כשכיר אם אתם גם שכירים, מענקים אם קבלתם (כמו מענק לידה, מענק פרישה וכדומה), הוצאות קבועות, מידע על קרנות גמל והשתלמות ועוד.
הכנסות מרכוש – שימו לב כי אם יש לכם גם הכנסות נוספות מרכוש או שלא מיגיעה אישית, תצטרכו למלא פרטים גם לגביהם.
לסיכום, זכרו כי הדו"ח השנתי חייב להיות מוגש בצורה מסודרת ומלאה ולכלול את כל הפרטים הגדולים והקטנים.