הכניסה למי שמעוניין להיכנס ללימודי חשבונאות (כל מי שבעצם מעוניין להיות רואה חשבון), עשויה להיות כלל לא פשוטה. באוניברסיטאות השונות, ידרשו מכם ציון פסיכומטרי גבוה שיגיע בממוצע לציון של 700, זאת לצד ממוצע בגרויות גבוה של לפחות 90. לעומת זאת, במכללות הדרישות עשויות להיות נמוכות יותר. לדוגמא, ציון פסיכומטרי של 600 וממוצע בגרויות של 80.
באוניברסיטת חיפה לדוגמא, תידרשו לציון פסיכומטרי של 680 ומעלה, ו-4 יחידות במתמטיקה עם ציון 80, או לחילופין 5 יחידות מתמטיקה עם ציון של 70.
באוניברסיטת תל אביב המקרה הוא מעט מסובך יותר: מי שיש לו ציון פסיכומטרי גבוה מאוד של 730 עם תעודת בגרות, או ממוצע בגרות של 110 עם ציון פסיכומטרי של 600. דרך נוספת הינה לקבל ציון מצרפי (כלומר ממוצע בגרויות ופסיכומטרי של 60).
באוניברסיטת בן גוריון שבב"ש צריך ציון פסיכומטרי של לפחות 690 ולפחות ציון של 80 ב-4 יחידות מתמטיקה או לחילופין 5 יחידות מתמטיקה עם ציון של 70.
במכללת רופין, הציון קבלה בפסיכומטרי הינו 635 עם ממוצע בגרויות של 104 לפחותץ
במכללה האקדמית קריית אונו נדרש ציון פסיכומטרי של 635 עם תעודת בגרות מלאה.
במכללה למנהל שבראשל"צ נדרש ציון פסיכומטרי של 600 לפחות עם ממוצע בגרויות של 92.
אלו רק חלק ממוסדות הלימוד השונים שבהם ניתן ללמוד חשבונאות. כפי שכבר צוין, יהיה מעט נוח יותר להתקבל לאחת המכללות. במידה וכמובן לא מצליחים להתקבל לאחת האוניברסיטאות. חשוב לזכור כי לאחר שמסיימים את התואר (שלוקח לרוב 4 שנים), נדרש לעשות גם התמחות של שנתיים וכן במקביל גם בחינות מועצה. זהו תהליך ארוך יחסית, אך בסופו לרוב פשוט יחסית למצוא עבודה ואף במקומות טובים יחסית.
בכירים בכלכלה הישראלית:
אסי שמלצר – על גיוס הון באתר דה מרקר
סטף ורטהיימר – באתר ויקיפדיה
אסי שמלצר באתר DUNS'100